Aktiviteter og opnåede mål 2024

Aktiviteter i Ghana

ghanajan24
ghana241 - Kopi
ghana242 - Kopi

Kunst og computere er

lig kvalitetsuddannelse

 

Langeland sørger for computere til 

afsondrede skoler i Ghana - Art2Change tager sig af kunsten

 

Rudkøbing: Formanden for Art2Change, kunstneren Hans Kjær, har atter været på en egenfinansieret rejse til Ghana for at overrække i alt over hundrede computere doneret af dels Rotary (INTAG), dels Ørstedskolens elever  i Rudkøbing samt af to private sponsorer, Jørgen Frausing og Lars Thomsen.

De seks involverede skoler ligger alle på en ret afsondret halvø, der stikker ud i floden Volta. 

- Et ret økonomisk udsultet område med små landsbyskoler, som ikke har råd til computere, forklarer Hans Kjær og tilføjer, at selvom computere set fra et dansk synspunkt måske kan synes unødvendige i forhold til helt basale fornødenheder, så er kendskab til den digitale verden faktisk altafgørende for, om den 13-14-årige ghaneser kan fortsætte sin skolegang efter primary og secondary-school, og overdragelsen af maskinerne blev da også filmet af to ghanesiske tv-kanaler. 

Computere hører sammen med Art2Changes kunstvisioner til under FN’s verdensmåls paragraf om Kvalitetsuddannelse.

For den lille Art2Change-delegation, hvor Hans Kjær havde selskab af sit ældste barnebarn, Svend Budde Kjær 24 år, var missionen også netop at lade eleverne stifte bekendtskab med kunsten.

24 elever fra hver af de fem af skoler i Tosen-Nanyor, Tortibo, Ankyease, B’Akoto Senchi og Adumasa deltog i workshops og malede billeder ud fra temaet “Over og under vandet". 

- Vi malede én dag på hver skole, og de 24 billeder blev straks monteret på store plader, så både elever og lærere med det samme kunne se resultatet. 

- Ingen af eleverne havde prøvet at male eller haft en pensel i hånden før, men de var meget begejstrede, siger Hans Kjær, der derfor fordelte alle de resterende Art2Change-materialer, maling, pensler og krydsfiner mellem skolerne, så også andre elever kan forsøge sig.

Bliver Hans Kjær spurgt om, hvorfor han år efter år efter år, selv betaler sin flybillet og sit ophold i Ghana og samtidig  bruger kræfter på at arrangere workshops og formidle computere mellem de danske givere og de små ghanesiske skoler, er svaret altid det samme:

- Det er vigtigt at have en hobby. Art2Changes arbejde i Ghana er min!