Aktiviteter og opnåede mål 2022

Aktiviteter i Ghana

ghana22___serialized1
hansghana22

Foreningen Art2Change har ikke brugt vinteren og foråret til ren afslapning.

 Foreningens formand, Hans Kjær, drog en tur til Ghana med sin datter, Gro Kjær, for bl.a. at overlevere en donation på 42 computersæt fra INTAG Rotary samt 12 laptops fr firmaet One House i Svendborg. Art2Change takker varmt for gaven - og det samme gør skolebørnene i de to skoler i Senci ved Volta Floden i Akwamufi-området bestemt også.

Men Gro og Hans Kjær havde også et kunstnerisk ærinde i landsbyen: 

Der skulle skabes en udsmykning af patioen (den overdækkede gang) ved hver af de to skoler.

Skolebørnene havde ganske vist ferie, men da rygtet om workshoppen bredte sig, mødte der masser af børn op, som ivrigt gik i gang med at bearbejde  Aft2Changes medbragte materialer: plader, maling, pensler, lim.

Skolernes ledere og nogle lærere deltog også, skønt de havde fri og barometret meddelte kvælende varme. .

- Næsten for aktivt, siger Hans Kjær, - for oplægget lød på, at børnene skulle bruge fantasien. Deres egen. Men lærerne havde svært ved ikke at blande sig!

To store billeder blev samlet af hver 24 mindre dele og monteret udendørs under ratioens halvtag på hver af de to skoler. 


Aktiviteter i Danmark

 

Allerede i pinseweekenden, fredag 3. Juni, som også er aftenen for Rudkøbing By Night,  er der på Torvet i Rudkøbing gang i pap, maling og lim fra klokken 17-19 , når børn og andre med fantasien i behold inviteres til at skabe paphoveder (de behøver dog ikke at være konkrete portrætter af trælse forældre eller træge politikere).

Med assistance fra Art2Change får børnene mulighed for at skabe deres egne farvestrålende masker. Med udklippede dele som øjne, næse og mund bliver masken tredimensionel med klare kunstneriske referencer til de traditionelle masker.
Som altid når Art2Change laver workshops for børn, er arrangementet gratis. Art2Change står bi både med pap, knive, sakse, lim og maling.

 

Dagen efter er der atter gang i kreativiteten, når Bagenkop holder Havnens Dag. For også her stiller Art2Change op med en workshop. Og selvfølgelig med maritimt tema, idet deltagerne skal kreere små tømmerflåder naturmaterialer. Heller ikke denne gang behøver forældre at tage penge op af lommen. Højst hænderne, hvis de vil hjælpe med at søsætte de små fartøjer fra havnens navnkundige Rasmus Klump Skib.

Endelig er der 7. og 8. juli en gammel og elsket kending på plakaten. Skibsbygning på Torvet i Rudkøbing. Mere behøver man ikke at præsentere dette arrangement med, for det er en sikker succes år efter år, når børn og her især bedsteforældre flokkes om bunkerne med de mange forskellige træstumper, som med søm, maling og snilde bliver til små farvestrålende skibe. Velegnede til såvel en sejltur ved stranden som i Torvets vandkunst.