art2change
Forandring gennem kunst
Aktiviteter og opnåede mål 2017
Hvis du er interessert i at få en nyhedsmail om art2change`s aktuelle aktiviteter klik her.
Aktiviteter i Danmark 2017
 
© 2015 Sabine Majus
art2change                telefon: 20927299         e-mail: hanscpkjaer@gmail.com
Hjælp til selvhjælp
Læs mere


Fredsskibene, 16. september, Stengade
Som en del af Mod.Strøm-arrangementet under Kulturregion Fyn, opnåede Art2Change at få anerkendt pop-up-projektet Fredsskibene. Alle arrangementer skulle være med til at sætte fokus på et ellers glemt sted, og med Skansen i Stengade var målet opnået, for kun de færreste kender historien om de begivenheder, der fulgte under Englandskrigene, da Frederik Ahlefeldt, Generalen, i 1808 skabte en win-win-situation ved at fraternisere med fjenden, englænderne: Langeland slap for spaniernes hærgen, spanierne kom hjem og forhindrede Napoleon Bonapartes bror i at blive spansk konge.
Alt imens deltagerne i arrangementet kreerede lysbåde af drivtømmer, papir, fjer og jutesnor under ledelse af kunstner og Art2Change-bestyrelsesmedlem, Sabine Majus, forklarede museumsinspektør Cecilie Bønnelycke livfuldt historien fra dengang. Siden blev bådede søsat med fyrfadslys på dækket, og mens den lysende fredsflåde drev til søs, trakterede Daniels Hansen (Sabines mand) med bålstegte pandekager.

Skibsbygning på Torvet, 13. og 14. juli
Traditionen tro bød Art2Change også i ’17 på skibsbygning i sommerferien, og som sædvanlig tiltrak det både børn og voksne. Men Art2Change året forinden havde arrangeret en særlig skibsbygningsdag for asylbørn, var det i år alene langelandske børn og turister. Som sædvanlig var arrangementet dog en succes, som hvert år efterspørges af både børn, forældre og bedsteforældre. Som tidligere fik Art2Change også denne gang et materialetilskud fra kommunen.
Udstilling på Skovsgaard, 8. april-14. maj 2017
Samtlige langelandske skoler blev opfordret til at deltage i udstillingen, Pølsebakkekunst i Skovsgaards udstillingslokaler i perioden 8. april til 14. maj
Resultatet var en række fine værker, hvor eleverne tog udgangspunkt i den lille firkantede pølsebakke. På SFO’en, Rudkøbing Skole, handlede værkerne om døre. Døre, der går op, lukker i. Døre, man går igennem eller som stopper. Andre skoler fortolkede det kongelige musselmalede motiv på den primitive papbakke, mens atter andre bidrog med skulpturer af bakkerne. Stor mangfoldighed og kreativitet, men ikke så mange deltagende skoler, som Art2Change kunne have ønsket sig. Ferniseringen var desværre heller ikke så godt besøgt. Kun få forældre og børn deltog, til trods for, at der var arrangeret teateroptrin med deltagelse af Teater2000, mens Skovsgaard Madmarked havde sørget for traktement. Perioden igennem var udstillingen dog velbesøgt af publikum.